Як вилікувати жіноче безпліддя | клініка репродуктивної медицини LITA

Жіноче безпліддя можна вилікувати

13 Березня 2023

Проблема безпліддя зараз актуальна, як ніколи. Причому не лише на території України, а й за її межами. Саме тому шляхи її вирішення постійно вдосконалюються. Допоміжні репродуктивні технології довели свою ефективність вже неодноразово. Якщо вас цікавить лікування безпліддя у жінок із максимальним результатом, зверніться до фахівців клініки LITA.

Види безпліддя

Процес лікування жіночого безпліддя залежить від низки факторів, у тому числі від виду захворювання. Фахівці називають дві його групи:

1. Первинне. Про нього говорять лише в тому випадку, коли жінка вперше не може завагітніти. Іншими словами, до моменту звернення до клініки вона не має своїх дітей. Часто до такого результату приходять через вроджену аномалію або ряд відхилень. Їх спровокувати можуть системні хвороби чи інші фактори.

2. Вторинне. Якщо жінка раніше народжувала, але тепер не може завагітніти, тоді говорять про вторинну безплідність. Патологія може бути викликана пухлинними процесами, інфекційними чи запальними захворюваннями статевої системи та інших органів, які вплинули на овуляцію тощо. Однією з причин вторинного безпліддя може бути нездоровий спосіб життя.

Причини розвитку безпліддя

Проблема із зачаттям дитини у жінки не завжди може бути викликана відсутністю овуляції. Причини можуть ховатися в інших факторах:

· непрохідність фалопієвих труб;

· патологія матки;

· новоутворення;

· спайки;

· гіпоплазія.

Фахівці виділяють кілька типів безпліддя:

  1. Ендокринний – наслідок гормонального порушення.
  2. Імунний – ембріон не приймає жіночий організм, приймаючи його за стороннє тіло.
  3. Психогенний – жінка сильно боїться ставати матір’ю, і на підсвідомому рівні у неї виникає низка негативних моментів.

Останній метод може бути ускладнений обтяженим акушерсько-гінекологічним анамнезом. Плюс до всього в організмі жінки можуть бути різні інфекції.

Якісне лікування безпліддя

Якщо ви бажаєте отримати грамотне та якісне лікування безпліддя у жінок, зверніться до фахівців клініки LITA. Вони ретельно проведуть дослідження вашого організму, підберуть оптимальні методи усунення хвороби.