Консультація репродуктолога: коли та кому звертатися | LITA

Що входить до компетенції репродуктолога: коли та кому звертатися за професійним оглядом?

28 Квітня 2023

Репродуктолог – це лікар спеціалізованого напряму, який відповідає за діагностику та лікування репродуктивних систем. Зокрема, до його компетенції входить постановка діагнозів щодо безпліддя та, відповідно, його лікування. У репродуктивній клініці LITA можна записатися на прийом до цього фахівця, щоб перевірити репродуктивне здоров’я та знайти причини, якщо є труднощі із зачаттям дитини.

У яких випадках слід звертатися до репродуктолога?

Основний напрямок лікаря-репродуктолога – безпліддя у чоловіків та жінок. Звертатися до фахівця необхідно у випадках, коли:

· довго не виходить зачати дитину і потрібно пройти діагностику для пошуку причин;

· потрібно підібрати методику лікування безпліддя на підставі результатів діагностики – медикаментозний курс чи хірургічне втручання;

· є потреба в лікуванні безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій;

· необхідно пройти дослідження на генетичні захворювання для їх виключення під час зачаття.

Також до сфери діяльності репродуктолога належать обов’язки щодо процедури збереження репродуктивних матеріалів перед проходженням складних курсів лікування – хіміотерапії, променевої терапії.

Все, що пов’язано з профілактикою, діагностикою та лікуванням безпліддя у жінок та чоловіків – за це відповідає гінеколог-репродуктолог. Тому в таких ситуаціях слід записуватись на консультацію.

Що потрібно знати перед походом до репродуктолога?

Важливі моменти перед консультацією у клініці LITA такі:

1. Пара повинна прийти спільно на прийом, щоб пройти повне обстеження та визначити причину ненастання вагітності. Цей фахівець розбирає медичні випадки обох партнерів.

2. Записатися на прийом можна на сайті або за телефоном. Вам підберуть зручний час

3. Попередня підготовка не потрібна. Але якщо є медичні результати аналізів або виписки про попереднє лікування, візьміть їх з собою.

Консультація проходитиме у форматі розмови, коли лікар збере всю необхідну інформацію для повноти картини – анамнез репродуктивного здоров’я, його проявів та різних захворювань пари. На підставі даних становитиме план обстеження, призначить низку діагностичних процедур, щоб встановити причини. Після цього підбере ефективний метод лікування для вашої ситуації.