ЕКЗ зачаття: довіряємо професіоналам | клініка LITA

ЕКЗ зачаття: довіряємо професіоналам

17 Березня 2023

Кожна сімейна пара мріє про дитину. Але часто ці мрії розбиваються, коли лікарі ставлять жінці чи чоловікові діагноз –  безпліддя. Щоправда, це може здатися проблемою лише на перший погляд. Сучасні технології дозволяють підібрати методи лікування та отримати вагітність навіть при такому діагнозі. Якщо вас цікавить ЕКЗ зачаття, зверніться до фахівців клініки Lita.

ЕКЗ зачаття: що це таке?

ЕКЗ зачаття (екстракорпоральне запліднення) — спосіб завагітніти навіть з діагнозом «безпліддя». Вона передбачає злиття сперматозоїда з яйцеклітиною в ембріологічній лабораторії, за межами організму жінки.

Особливості процесу визначаються на початковій стадії. Все залежить від стану здоров’я обох партнерів. І тому проводять спеціальні дослідження репродуктивного здоров’я. Саме тому фахівці називають штучне запліднення складною медичною процедурою, яка проводиться із залученням спеціально навчених висококваліфікованих фахівців.

Кому показано маніпуляцію?

Проведення протоколу ЕКЗ може бути показано в ряді випадків:

· у жінки відсутні фалопієві труби;

· встановлено діагноз «непрохідність маткових труб»;

· ендометріоз;

· безпліддя ендокринного генезу у разі проведення неефективного лікування протягом 2-х років;

· чоловіку поставлено діагноз «безпліддя» у зв’язку зі зниженою рухливістю або невисокою кількістю сперматозоїдів в еякуляті.

Більшість випадків ЕКЗ зачаття проводять після того, як пара випробувала всі традиційні методи лікування, але вони були безуспішними. Зазвичай, на процедуру записуються після року таких старань.

ЕКЗ зачаття покроково

Передусім фахівці клініки проводять діагностику безпліддя. Випадки бувають досить різні. Саме тому важливо уважно вивчити всі особливості організму пари.

При зверненні до клініки репродуктолог спрямовує пару на лабораторні аналізи. При необхідності вони також проходять різноманітні інструментальні дослідження. Після цього здійснюється збір інформації результатів, лікар робить висновок щодо необхідності проведення ЕКЗ зачаття.

Надалі головними етапами процедури є:

1. Підготовчі дії. Вони включають проведення спеціальних аналізів, які необхідні для грамотного виконання програми. Список таких досліджень можна дізнатися у лікаря.

2. Стимулювання овуляції. Саме з цього моменту починається безпосередня процедура ЕКЗ зачаття. Стимулювання дозволяє отримати необхідну кількість яйцеклітин. Тривалість процедури визначається в індивідуальному порядку.

3. Пункція фолікулів. Усі яйцеклітини дозрівають усередині фолікулів. Після цього фахівці забирають з них яйцеклітини — проводять пункцію. Процедура безболісна проводиться під наркозом.

4. Запліднення яйцеклітини. Усі подальші дії здійснюються в ембріологічній лабораторії. Використовуються спеціальні методи, температура для культивування (вирощування) ембріонів у спеціальних умовах, які є максимально близькими до тих, що в організмі жінки після зачаття.

5. Перенесення ембріонів у матку. Процедура передбачає виконання ембріотрансферу, використання катетера. На неї піде не більше кількох хвилин.

6. Контроль та підтримка вагітності. Для того, щоб імплантація була успішною, лікарі можуть прописати жінці спеціальні медикаменти. Потім все за стандартною схемою: аналіз на гормон ХГЛ, перше УЗД вагітності.

ЕКЗ зачаття: чому саме Lita?

Процедура ЕКЗ зачаття потребує максимальної уважності та відповідальності. Саме тому важливо, щоб її виконував висококваліфікований фахівець.

Всі працівники клініки Lita мають величезний досвід роботи у цій сфері. Вони знають, як важливо зробити все якісно та результативно. За весь час існування клініки фахівці допомогли понад тисячу сім’ям, які мріяли про батьківство.

Головні переваги співпраці з нашою клінікою:

· оперативність;

· індивідуальний підхід;

· надійність;

· результат

Вартість послуги з проведення ЕКЗ зачаття розраховується в індивідуальному порядку. Проконсультуйтеся зі спеціалістами клініки, щоб дізнатися більше. Контакти наведено на сайті.