Методи ЕКО - високі шанси завагітніти - Lita

Методи ЕКО – високі шанси завагітніти

30 Вересня 2020

Коли у жінки протягом багатьох років не виходить завагітніти природним шляхом, то залишається єдиний варіант – вдатися до допоміжних репродуктивних технологій. Найпопулярнішою репродуктивною технологією вважається ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення). Цей прогресивний метод допоміг мільйонам безплідним парам знайти радість батьківства і народити власних здорових дітей.

У чому полягає метод ЕКЗ?

Ось вже протягом багатьох років екстракорпоральне запліднення вважається ефективним методом штучного запліднення в лабораторних умовах. Метод екстракорпорального запліднення дозволяє успішно лікувати безпліддя, незалежно від його причини.

ЕКЗ – традиційний метод для досягнення вагітності без статевого контакту. Він передбачає вилучення у жінки з яєчників зрілих яйцеклітин, а її партнер здає сперму. Дана процедура здійснюється в виключно стерильних лабораторних умовах ембріології.

Ось коли варто вдатися до процедури ЕКЗ:

  • чоловічий фактор безпліддя;
  • імунологічний фактор безпліддя;
  • відсутність маткових труб або їх непрохідність;
  • захворювання, при яких вагітність може загрожувати здоров’ю і життю жінки
  • погана якість статевих клітин не дозволяє наступити вагітності природним шляхом

ЕКЗ – проблема безпліддя в минулому

Щоб підвищити шанси на успіх проведення процедури ЕКЗ можна вдатися до додаткових методів допоміжних репродуктивних технологій і ось найбільш популярні:

  • Інтрацитоплазматична ін’єкція сперматозоїдів (ICSI, ІКСІ) – сперматозоїд «вручну» вводиться в цитоплазму яйцеклітини за допомогою спеціальних мікроманіпуляторів. Відбір сперматозоїдів виконується за візуальними ознаками: зовнішній вигляд і рухливість, морфологія. Головна відмінність ІКСІ від звичайної процедури екстракорпорального запліднення полягає в тому, що запліднення відбувається не в пробірці, а за допомогою введення сперматозоїда в цитоплазму яйцеклітини. Метод ІКСІ став великим проривом в сфері допоміжних репродуктивних технологій і особливо затребуваний в лікуванні важких формах чоловічого безпліддя. Він подарував багатьом чоловікам можливість мати власних дітей.
  • Фізіологічна інтрацитоплазматична ін’єкція сперматозоїдів (PICSI, Пікс) – цей метод передбачає відбір найбільш життєздатних сперматозоїдів для успішного запліднення. Він виконується з урахуванням не тільки їх «зовнішнього вигляду», так і їх молекулярної зрілості. Метод PICSI особливо підходить парам з низькими показники сперми і наявністю в ній аномальних сперматозоїдів. Серед інших свідчень можуть стати випадки частих викиднів, завмерлих вагітностей і несприятливого розвитку плода.

Зацікавив метод ЕКЗ? Клініка репродуктивної медицини «LITA» до ваших послуг. Висока кваліфікація репродуктологів, лікарів-ембріологів, сучасна європейська лабораторія, першокласне медичне обслуговування – все це дозволяє нам досягати високих результатів в лікуванні безпліддя.