Хто може стати донором яйцеклітин | Клініка LITA

Хто може стати донором яйцеклітин?

6 Жовтня 2022

Донорство яйцеклітин – це програма штучного запліднення, у якій бере участь жінка-донор та її репродуктивний матеріал. Процедура дає шанс народити дитину парі, якый не вдається завагітніти самостійно. При цьому жінка-донор також може заробити хорошу суму за участь у програмі. У статті розглянемо, хто може стати донором яйцеклітин. Це допоможе жінкам, які замислюються над цим процесом, знати основні вимоги до донорів.

Критерії жінок для донорства власних яйцеклітин

Перед участю у процедурі донорства жінки проходять певний відбір. Він складається з двох етапів – попереднє анкетування на відповідність критеріям та медичне дослідження.

На першому етапі слід заповнити анкету, щоб звірити свої параметри на допустимі критерії. Виступати як донор яйцеклітин можуть жінки, яким виповнилося 18, і не вище 33 років. При цьому є одна досить важлива умова: у донора має бути 1 або 2 власних дітей. Крім цього, враховуються такі вимоги:

  • · Загальний психічний, гінекологічний та безпосередньо соматичний стан має бути максимально позитивним;
  • · Фенотипічні ознаки, які відповідають за зовнішні фактори, мають бути позитивними;
  • · Відсутність у донора не тільки всіляких шкідливих звичок, а й генетичних та вроджених патологій;
  • · Відсутність іншого переліку протипоказань, які можуть перешкоджати жінці брати участь безпосередньо в самій програмі донорства.

У тому випадку, якщо у жінки немає жодних протипоказань, вона сміливо може претендувати на участь у процедурі донорства яйцеклітин. За це вона отримає грошову винагороду від жінки-реципієнта.

Ключові переваги програми донорства

Участь у програмі донорства яйцеклітин супроводжується позитивними результатами, які потрібно знати майбутньому донору. Це насамперед проходження повного та комплексного обстеження організму. Обстеження проводиться з допомогою клініки.

Також можна виділити й інші переваги:

  • · Процедура сумісна з робочим ритмом жінки, і не вимагає відведеного часу для стаціонару;
  • · Клініка гарантує абсолютну анонімність, і майбутні батьки не знатимуть, хто став їх донором;
  • · За проходження процедури донор отримує гідну фінансову винагороду.

На процес стимуляції йде 11-12 днів. Якщо ж переводити це на кількість відвідувань клініки, це буде 5 разів по 20-30 хвилин за сеанс. Пункція здійснюється під загальним наркозом та під наглядом компетентних лікарів. У цей день після проведення всіх необхідних маніпуляцій жінка в клініці перебуватиме не більше кількох годин, після чого її спокійно відпускають додому.

Стати учасником програми донорства яйцеклітин, якщо ви підходите під критерії донора, щоб подарувати радість материнства жінці, позбавленої цієї можливості. Більше відповідей на ваші запитання ви можете дізнатись на нашій консультації.