Як позбутися страху перед процедурою ЕКЗ - Lita

Страх перед програмою ЕКЗ

16 Листопада 2021

Всі ми добре знаємо, що ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення) потребує професійного підходу та комплексної діагностики. Важливу роль відіграє сучасне обладнання та злагоджена робота команди лікарів. Проте зважитися на ЕКЗ для багатьох подружжя непросто в психологічному плані, адже ця процедура є медичним втручанням. Крім цього, у багатьох пар виникає невпевненість у тому, що така допоміжна репродуктивна технологія порадує їх результатом, на який вони довго чекають.

Звичайно, страх, хвилювання, сумніви перед ЕКО – це нормально, але майбутнім батькам не варто зациклюватися на переживаннях та впадати в паніку. Довіряючи досвідченим лікарям, які працюють у перевіреній клініці, подружжя має вірити в те, що довгоочікувана вагітність внаслідок екстракорпорального запліднення обов’язково настане і все пройде без ризиків та проблем. Головне – слідувати рекомендаціям лікарів і результат не змусить довго чекати.

Однак пам’ятайте, що завагітніти з першої спроби після ЕКЗ вдається далеко не всім, і це нормально. Трапляється, коли парі доводиться пройти не один цикл штучного запліднення. Таких процедур може бути кілька. Навіть у абсолютно здорової пари лише 25% шансів завагітніти природним чином у першому циклі.

Як впоратися зі страхом перед ЕКО?

ЕКО – технологічно складна процедура, яка дає високі шанси завагітніти та народити здорового малюка. Багато пар, що зіткнулися з діагнозом «безпліддя» не вірять у те, що екстракорпоральне запліднення справді ефективний спосіб лікування безпліддя. Вони вирішуються на штучне запліднення наперед налаштувавши себе на те, що все пройде безрезультатно, буде витрачено їх час, фінанси. Додатковим фактором сумнівів та переживань щодо участі у програмі ЕКО можуть стати думки та поради родичів та знайомих про дітей «з пробірки», адже не секрет, що процедура ЕКО обросла різними міфами. Довіряти у цьому питанні можна лише лікарям, які знають усі особливості та можливості програми ЕКЗ.

Але якщо ви не можете подолати страх перед ЕКЗ – сходіть до перинатального психолога і ніколи не читайте нещасних історій про цю процедуру, адже щасливих набагато більше і це факт!

ЕКЗ: ви станете батьками!

Як показує багаторічна практика, тисячі пар, які довго не мали дітей, відчули щастя материнства та батьківства саме завдяки процедурі ЕКЗ. У більшості випадків така допоміжна репродуктивна процедура успішна.

Програма екстракорпорального запліднення – високі шанси стати батьками, переконайтесь у цьому самі. Довірте проведення ЕКЗ найкращій клініці репродуктивної медицини, зробіть перший крок до малюка – зверніться до лікарів клініки «LITA».