Процедура ЕКЗ – шанс народити довгоочікуваного малюка - Lita

Процедура ЕКЗ – шанс народити довгоочікуваного малюка

2 Квітня 2020

У вашій родині досі не чути дзвінкий дитячий сміх, а ви так мрієте про малюка? Всі спроби завагітніти не приносять результату? У вас або вашого партнера страшний діагноз «безпліддя»? Але не турбуйтеся, адже цю проблему можна успішно вирішити за допомогою допоміжних технологій, наприклад, ЕКЗ (екстракорпорального запліднення).

ЕКЗ – сучасна технологія лікування безпліддя

В Україні приблизно 20% сімей бездітні. З кожним роком кількість пар, у яких не виходить зачати дитину збільшується. Це може бути пов’язано з різними причинами: погана екологія, хронічна втома, стреси, часті переживання, зайва вага, шкідливі звички, хронічні захворювання та інші. Дуже важливо знайти час на візит до лікаря, який зможе обстежити ваш організм, провести діагностику, виявити причину, через яку не виходить завагітніти. Не треба втрачати надію, головне – почати діяти в найближчий час і знайти грамотного лікаря-репродуктолога.

Особливості ЕКЗ

Сучасні медичні технології дозволяють бездітним парам знайти щастя материнства і батьківства. Діагноз «безпліддя» – це не вирок. Найчастіше причини безпліддя виліковні. Але все ж для багатьох пар єдиним способом зачати малюка є екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ). Ця технологія успішно практикується в усьому світі вже більше 40 років. ЕКЗ не є показанням для кесаревого розтину, а вагітність нічим не відрізняється від звичайної.

При процедурі ЕКЗ всі маніпуляції з яйцеклітиною і спермою здійснюються в спеціально створених штучних умовах. Злиття чоловічих і жіночих статевих клітин виконується поза організмом жінки. Таке штучне запліднення розроблено спеціально для тих жінок, у яких не виходить зачати природним шляхом. Успіх процедури екстракорпорального запліднення становить приблизно 30-35%.

ЕКЗ: кому знадобиться?

Пацієнтів, у яких є показання для проведення процедури ЕКЗ, умовно можна розділити на 2 групи:

  1. Пари з діагнозом «безпліддя». У жінок причиною безпліддя може служити відсутність маткових труб, проблеми з овуляцією, гормональні порушення, вік (старше 40 років) та ін. Часті причини безпліддя у чоловіків: недостатня кількість / відсутність сперматозоїдів в спермі.
  2. Сім’ї, в яких є ризик передачі спадкових захворювань. У цьому випадку мова йде не про безпліддя, а, в першу чергу, про здоров’я малюка. Таким пацієнтам пропонують екстракорпоральне запліднення. Процедура дозволяє провести передімплантаційну генетичну діагностику, завдяки якій можна буде вибрати найбільш здорові і життєздатні ембріони. Також до цієї групи належать жінки, схильні до невиношування вагітності.

Однак нерідко подружжя не може зачати дитину з нез’ясовних причин. В цьому випадку безпліддя має незрозуміле походження. Клініка репродуктивної медицини «LITA» пропонує пройти процедуру ЕКЗ в Києві, дізнатися докладніше про неї можна тут: https://litaclinic.com/packages/programa-ekz-standartna/. Пацієнтам будуть запропоновані найкращі індивідуальні програми екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). У клініці працюють досвідчені лікарі-гінекологи і репродуктологи, які допоможуть зачати дитину штучним методом навіть в самих, здавалося б, безнадійних ситуаціях. Багаторічний досвід в сфері репродуктивної медицини персоналу клініки «LITA» допоміг багатьом сім’ям народити здорову дитину і пізнати радість батьківства.