Безпліддя неясного генезу або ідіопатичне безпліддя - Lita

Безпліддя неясного генезу або ідіопатичне безпліддя

7 Липня 2021

Бувають випадки, коли лікарі після ретельного обстеження безплідної пари ставлять діагноз “безпліддя неясного генезу” або “ідіопатичне безпліддя”. Він вважається найскладнішим для діагностики і лікування через відсутність конкретних причин. Зустрічається таке безпліддя у 10-30% подружніх пар.

В яких випадках ставлять діагноз?

Ідіопатичне безпліддя – це коли після комплексного обстеження лікарям не вдається знайти причину , чому вагітність не настає. Іншими словами, жінка не може завагітніти при відсутності очевидних для цього причин. Обидва партнери по укладенню здорові, але зачати малюка їм не вдається. Навіть за допомогою сучасних методів діагностики причина залишається неясною.

Жінкам безпліддя неясного генезу ставлять якщо у неї:

  • немає гінекологічних захворювань;
  • немає гормональних порушень;
  • будова матки без патології;
  • регулярна овуляція;
  • доведена сумісність з її партнером.

Чоловікові ставлять діагноз даний діагноз якщо у нього:

  • результати спермограми в нормі;
  • відсутні будь-які захворювання.

Безпліддя неясного генезу: чи варто впадати у відчай?

На щастя, сьогодні є кілька способів вирішення проблеми, пов’язаної з безпліддям, в тому числі з безпліддям неясного генезу:

  • Внутрішньоматкова інсемінація – мається на увазі стимуляція овуляції, а потім введення заздалегідь зібраної насінної рідини чоловіка в порожнину матки за допомогою спеціального катетера.
  • ЕКЗ – запліднення яйцеклітини відбувається не в організмі жінки, а в спеціальних лабораторних умовах.

Постановка діагнозу “ідіопатичне безпліддя” зовсім не означає, що у подружньої пари немає жодних шансів стати батьками. Не потрібно опускати руки, адже вихід дійсно є! Сучасні медичні технології зробили крок далеко вперед і сьогодні пропонують всім парам, які відчувають проблеми із зачаттям, дієві способи, які наблизять їх до заповітної мрії – мати здорових дітей.

Ефективність лікування безпліддя багато в чому залежать від професіоналізму лікаря, тому питання вибору клініки особливо важливий. Якщо вам поставили діагноз “безпліддя” – рекомендуємо звернутися в клініку репродуктивної медицини «LITA». Тут вам запропонують кращі методи лікування жіночого, чоловічого та змішаного безпліддя.