Скільки коштує донорство яйцеклітин. Скільки заробляють донори яйцеклітин LITA

Скільки коштує донор яйцеклітин?

6 Жовтня 2022

Донація яйцеклітин (ооцитів) є процедурою, яка передбачає використання біоматеріалу жінки-донора з метою подальшого запліднення реципієнта. Для окремої категорії населення це єдиний спосіб відчути радість материнства. А для деяких це можливість швидко заробити. У клініку репродуктивної медицини LITA часто звертаються з питаннями, скільки коштує донорство яйцеклітин. Спробуємо розібратися.

Необхідність проведення процедури: причини

Рекомендовано скористатися послугами донорів у ряді випадків:

  • · Яєчники продукують яйцеклітини низької якості або зовсім їх не виробляють;
  • · Передчасне настання у жінки менопаузи;
  • · Наявність захворювань генетичного типу;
  • · Раніше здійсненні процедури ЕКЗ, які завершилися невдачею з мінімальною кількістю ембріонів;
  • · Вік жінки-реципієнта, який перевищує 40.

У всіх вищезгаданих випадках пацієнтці переносять ембріони, створені за рахунок використання яйцеклітин донора та сперматозоїдів майбутнього батька або донора сперми.

Скільки коштує донор яйцеклітини: вивчаємо особливості процедури

Перед тим, як ставити подібні питання, фахівці рекомендують дізнатися якнайбільше про саму процедуру. Адже дуже часто ті, хто звертаються за послугою, не повною мірою уявляють увесь процес.

Сімейна пара звертається до клініки за послугами донора яйцеклітини. Їм пропонують вибрати його за допомогою спеціальної бази – банк донорів. Персональна інформація про кандидата прихована. Адже клініки дотримуються правил конфіденційності.

Щойно пара робить вибір донора, його запрошують на прийом до лікаря. Адже необхідно переконатись у стані його здоров’я. Якщо результати діагностики, менструальний цикл донора підганяють під менструацію реципієнта. Це дозволить відразу підсадити йому ембріонів, без процедури заморозки, що знижує результативність процесу.

Після того, як синхронізація пройде успішно, вдаються до таких дій:

Жінка-донор проходить процедуру гормональної стимуляції яєчників. Це дозволяє дозріти відразу кільком яйцеклітинам. що призводить до отримання якісних ембріонів. До того ж, не одного, а кількох.

Проводиться пункція – вилучення яйцеклітин із яєчників донора. Процедура здійснюється у стаціонарних умовах, під наглядом фахівців. Використовується загальний наркоз. Процедура абсолютно безболісна.

Вирощування ембріонів. Щодня лікар-ембріолог спостерігає за життєдіяльністю зародків і вибирає найжиттєздатніші для перенесення в матку. Сам процес вирощування ембріона займає до 5-6 днів, хоча перенесення може бути здійснено і раніше.

Запліднення жінки-реципієнта. Здійснюється лише після того, як фахівці оцінять якість ембріона та будуть впевнені у ньому на всі 100.

Якщо ви готові пройти всі перераховані вище етапи, але у вас ще залишилися питання, зверніться до фахівців клініки репродуктивної медицини LITA. Вони допоможуть вам отримати всі відповіді та прийняти правильне рішення.

Скільки коштує донорство яйцеклітин: наслідки для донорів

Варто також знати і про наслідки здавання яйцеклітин. Вони обумовлені використанням гормональної стимуляції та проведеної пункції. Вони не загрожують життю жінки і не вимагають подальшого спостереження

Хоча фахівці говорять про кілька можливих симптомів:

  • · Поява головного болю, який швидко зникає;
  • · Перепади настрою;
  • · Більш виражений передменструальний синдром у циклі, коли проводилася стимуляція;
  • · Підсилення лібідо;
  • · Поява набряків;
  • · Незначні виділення з піхви кров’яного типу;
  • · Відчуття дискомфорту, яке виникає внизу живота.

Якщо після донації ооцитів ви помітили хоча б один із перерахованих вище симптомів, не варто хвилюватися. Такий короткочасний стан спричинений застосуванням гормональних препаратів.

Як правило, всі побічні ефекти зникають після завершення поточного циклу. Але якщо ви помічаєте, що симптоми посилюються, комбінуються з іншими симптомами, варто звернутися до фахівців.

Скільки платять донорам яйцеклітин: відповідність вимогам

Щоб стати донором, необхідно переконатися, що ви максимально відповідаєте встановленим вимогам:

  • · Вік 18-35 років;
  • · Відсутність генетичних захворювань;
  • · Наявність власних дітей;
  • · Відмінний стан здоров’я.

Крім того, ви повинні бути готові до проведення всіх процедур дослідження вашого організму.

Проконсультуйтеся зі спеціалістами клініки. Контакти наведено на сайті. Послуга безкоштовна.

Скільки сплачують донорам яйцеклітини в Україні?

Зверніться до фахівців клініки LITA репродуктивної медицини, щоб дізнатися про точну вартість послуг. Зверніть увагу: здавати яйцеклітини можливо не частіше ніж один раз на три місяці. Причому в окремих випадках ви не зможете дізнатися, наскільки ефективним був біоматеріал. Ця інформація, як правило, може змінюватися.

На сайті закладу розміщено прайс на послуги. Якщо у вас виникнуть питання, їх завжди можна поставити представникам клініки в телефонному режимі.

Якщо вас цікавить інформація, скільки коштує стати донором яйцеклітини, заповнюйте форму на сайті клініки. Менеджер зв’яжеться з вами в робочий час, щоб обговорити всі деталі. Якщо вас все влаштує, ви зможете уточнити час приїзду для проведення процедури вилучення ооцитів.